Een stukje geschiedenisles

Bootcamp komt oorspronkelijk uit Verenigde Staten. Deze bootcamps worden gebruikt om jonge mannen en vrouwen te trainen voor de soldaten. De officiële bootcamps duren 12 weken.

In deze weken wordt het beste uit de bootcampers gehaald. Het is een fysiek zwaar programma, waardoor ze sterker, fitter, behendiger en sneller worden. Ook testen ze het doorzettingsvermogen en het stressomgang. Na de bootcamp is het de bedoeling dat de jonge bootcampers gevechtsklaar zijn voor een eventuele uitzending.

Wat is bootcamp?

Bootcamp nu is een trainingsvorm buiten. Met je voeten en handen in het zand of de modder.

Bij bootcamp gebruik je het meeste spullen uit de natuur, denk aan bijvoorbeeld: zand, boomstammen, water, maar ook dingen uit parkjes, zoals speeltoestellen of bankjes. Naast het gebruik van deze obstakels zijn er ook robuuste trainingsartikelen die veel gebruikt worden tijdens deze trainingen zoals, autobanden, kettlebells, battlerobes of hamers. Dit is voor een dag een intensieve training, zowel individueel als in groepsverband.

Bij de bootcamps gaan we de focus leggen op: kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid. Achteraf puf je het uit.

Buiten de fysieke ontwikkeling speelt ook de socialiteit een grote rol. Je kweekt een sterkere mentaliteit en leert je doorzetten en samenwerken. Misschien maak je tijdens de training wel nieuwe vrienden.

Bootcamp is er voor jong of oud, atletisch of juist een beginner?  Het maakt niet uit!

interesse? Plan een les!